b

b

-

-

måndag 10 maj 2021

äntligen!

 


 

...kom lite värme och det kändes som trädgården håller på att explodera i grönska och andra färger.

Från under femman på celsius skalan i fredags till tjugo igår eftermiddag. Alldeles chockerande för växtligheten och en gammal tant... det blev pang bom en sommardag ;-)

Solstrålar, ljuvligt glittrande grönska, roliga former i knoppar och äntligen lite fågelkvitter! Förresten inte så lite det blev som en Vivaldi på högsta volym! Alldeles alldeles underbart.

För några få stunder försvann corona, dåliga nyheter och annat obegripligt käbbel från människor. Jag stängde av allt, nästan bokstavligen och njöt även av ogräs. Ja, med värmen dök det upp förbannade fästingar och "sliskiga korvar" det vill säga mördarsniglar sträckte fram sitt slem med...   Fy, men för den gången blev det bara att blunda för elände och njuta...

av värme 

solglitter

några regndroppar, det kom pytteliten skur på besök

sista vitsippor med rosa fläckar

färgprakt i tulpanrabatten

tusenskönor i gräsmattan

förgätmigej

gullvivor i alla  varma färger, visste inte att det finns så många olika toner i gult och att det finns knallröda gullvivor!

penséer

forsytia  

jord bakom naglarna och ont i knäna...

Det var härlig söndag! Olympus och katterna, de var med. Katterna latade sig under paradisbuske, men olympus fick jobba lite med makro. Laddade även canon artilleri för en solnedgång, men det blev inte av. 

Just nu släpptes kossorna på betesmarker vid havet och jag vågade inte traska förbi till klipporna just den första dag när de var ute... Har fortfarande i minnet dagen för några år sen då jag fotade på stenarna vid havet och skulle hem. Jag vände mig om och mötte många par nyfikna ögon. I och för sig rätt vackra ögon, men de skrämde mig. Hade en ljusblå jacka på mig och försökte vifta bort de med jackan... haha, ni förstår... det visade sig att en bit bort var annat gäng kvigor som lämnade sin kvällsmåltid och rusade fram till min fladdrande jacka...

Som tur var kossorna gillar inte att vada och har respekt för hala stenar. Så jag blev vadare istället och stelnade rätt ordentlig av det kalla havet innan kossorna tröttnade på mig. Så solnedgångar i maj kanske kommer om min make följer med. Gillade mer när får betade här... Ibland kom en bagge på besök, klippte min gräsmatta lite och fick i sig några kvistar av blåregn och tulpanblast... trots det föredrar jag ändå får betande på marken bredvid ;-)

För ett tag sen skrev jag om ett gråmelerat kattelände som åt mina katters mat och pissade på min dammsugare... 

Han försvann över sommaren förra året och jag trodde att skurken blev kastrerad och det är lugnt, men icke!

Det är en listig, vacker ung hankatt som jag inte vet hur jag ska skrämma bort. Han är dessutom inte kastrerad och när han "markerar" då dör allt i närheten av lukten... Min elcykel haft den äran att bli utvald för "markering"!

Bygger fälla och funderar över olika lösningar... Jag vill bara skrämma bort honom, inte göra honom illa. Som jag skrev förr, det är en mycket vacker katt och verkar intelligent dessutom. Så ett noll till katten... än så länge...

Bildligt blir det lite euforisk pyttipanna från trädgården.

 


 

5 kommentarer:

 1. Wow så vidunderlige bilder!Har du fått nytt kamera!Virkeligen flott med fin dus tone og god dybde!Jeg må le av den katten og tisselukt..hih hih jeg hadde en hannkatt i hjemmet mitt for to år siden..Det stinker enda fra vitrineskapet hvor han pisset og markerte

  Ønsker deg en strålende uke!Godt at det er varme og hygge:))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack Anita, nej, det var min "nygamla" Olumpus från förra året ;-) och ett makroobjektiv.
   Önskar dig strålande dagar med :-)

   Radera
 2. Ha, ha. Kan väl erkänna att för mycket av "manlighet" kan bli problematisk. Fantastisk att katten gav sig på just dammsugaren! Vi har några strykare som vi då och då ger mat i stallet så de håller rent från de ännu värre odjuren... Som vanligt bilder med poetiska anslag. Hoppas du mår bra i Coronatider, Halina!
  / Deerhunter

  SvaraRadera
 3. Ja det har verkligen svängt i temperaturer den senaste månaden. Vinterjackan har flyttats runt flera gånger men NU ska den väl ändå inte behövas... Det är verkligen så välbehövligt att "bara vara" och släppa allt elände. Dyker gärna ner i grönskan med kameran eller med händerna och bökar runt. För vad gör väl lite skit under naglarna när världens elände kopplas bort för en stund.
  Ljuvliga bilder från vår vackraste tid på året. Önskar dig allt gott <3

  SvaraRadera
 4. beautiful photos of spring ! love the cat

  SvaraRadera