b

b

-

-

söndag 10 maj 2015

Lite galet...

Det blir lite galet ibland… som för några dagar sen. 
Skulle precis starta datorn och tar en blick genom fönster… ÄLG! 
Alldeles för nära trädgården. Blev nästan skrämd, men jag hann ta kameran och gick försiktig ut, lite närmare djuret och tog några bilder. Tror det var förra årets kalv. Bort sparkad  av morsan sprang han förvirrad på ängarna bland kossorna och får… Kvigorna som är grannar till min trädgård gömde sig i buskarna. Stackars älg hoppade runt lite och försvann i skogen i närheten.


Lite galet med älgen så nära. 
Ja… han hamnade på bild och gav mig lite fotolycka ;)Det där med foto blev också lite galet. Tänk, jag ser ett djur genom fönster och lämnar allt för att gå ut och ta en bild… 
Och glad  blev jag att jag såg honom, kunde betrakta en bra stund och fick en bild! 
Det är många av oss som blev beroende, bildligt beroende… foto beroende… Liiite galet är det ;)När jag redigerade ”min älg” kom tankarna om att det vimlar i cybern av olika djurbilder och att det är himla rolig att surfa och se de exotiska fåglar som någon lyckades fånga på andra sidan klotet, elefanter, tigrar, olika apor, spindlar, fjärilar, ja… allt möjligt.  Att ta del av någons fotoglädje och dela med sig sitt…

Men… det kom också andra tankar… om ”fotografer” som gör vad som helst att få en bild på sällsynta varelser på jorden… 
De tankarna var inte särskilt ljusa…Det är roligt och lärorik att fotografera Naturen, växter och djur, men det är mindre roligt att se vad som kan hända när galna människor jagar efter ”den unika” bilden i naturen…Tänker på älgen jag träffade… Jag skulle skrämma honom lite, putta bort mot stenarna, mot betande kvigorna och solnedgången. Det var ganska fin solnedgång… tänk, gyllene belysta stenar runt djuret och solen som en stjärna över havet… Vilken bild! ;)
Men... jag är ingen fotograf, jag gladde mig bara en stund, fångade det som det var och drog mig tillbaka försiktig till trädgården, så djuret hittade väg till skogen…
och två tranor "galet" fotade från bilen...
5 kommentarer:

 1. - Halloj i väster.
  Det är verkligheten som är det sköna. Inte det som någon
  puttat dit.
  - Andra bilden är sanslöst fin, i all sin verklighet !
  - Ha det gott !
  Hälsar Henning och Blondin-Ida....:o)

  SvaraRadera
 2. Det är fegt, fult och allmänt olyckligt om djur av fotografen manipuleras till viss pose,driva den mot "bildmässig" fond eller vad det nu kan vara. Galet mycket värre än att senare ta bort en kvist via redigeringsprogrammet därhemma... Tycker jag. Intressant med bild två. Normalt tänker jag på älgen som ett skogsdjur och här står den ändå framför ett stort, öppet vatten. Du måste ha gratulerat dig själv!
  / Deerhunter

  SvaraRadera
 3. Hej! Fint i bild!
  Ja, det finns många (olika) fotografer i vår vackra värld.
  Ha en fin dag /Bea

  SvaraRadera
 4. Jaja, visst blir det lite galet ibland...och visst är det väl det som ger livet och fotandet extra krydda:)
  Det viktigaste och det självklara när det gäller djurfotografi är precis som du säger...djuren kommer FÖRST och de skall inte störas och redigeras...vi får vara glada och ödmjuka inför deras uppenbarelser och våra spontana och ack så sällsynta möten.
  Att experimentera, att leka med kameran är fantastiskt...men djuren räcker till som de är...rakt upp och ner, för det är en ynnest och en gåva att få möta dem...någon gång, då och då:)
  Skickar en stor varm vårkram till dig och alla två och fyrbenta...och även de simmande!

  SvaraRadera
 5. Åh jag kan inte annat än att le åt din beskrivning av när älgen kom. Jag är precis likadan. Släpper liksom allt och glömmer tid och rum och vill bara ut och fota men nog attan kommer dom fina djuren och händelserna när man väl sitter där på stubben med kaffekoppen i hand eller när makroobjektivet sitter på och den vackra ståtliga älgen kommer förbi... Jag du, det kan man bara skratta åt. Kanske för att man "bara" är den där nördiga hobbyfototokiga tjejen som vill fånga roliga ögonblick men absolut inte är ute efter att bli någon kändis med någon manipulerad eller på annat sätt arrangerad bild. Det gillar jag inte. Så jag fortsätter mina planlösa vandringar och fotar det jag ser just där och då. Du lyckades fantastiskt bra och jag kan njuta av dina underbara älgbilder. Super! Ha det gott!!

  SvaraRadera