b

b

-

-

måndag 23 januari 2017

bloggen fortsätter...Vintern vill inte komma till mig.
Januari passerar med många plus på termometern.
Fick åka lååångt för att se lite av det vita, som jag längtar så efter.

Idag hörde jag fåglar. Talgoxen var tydlig och den känner jag igen, men det var också en annan fågel, blåmes? bofink?
Jag får undersöka det närmare.

I trädgården börjar buskarna knoppa och krokusar tittar upp, även några tulpaner. Det är inte rätt, jag fortsätter drömma om vinter. 
Jag älskar den vita tystnaden och det kalla glittret i solen... 

Just nu är det oftare en pensel i farten än något objektiv. Fastnade i akvarellvärlden och målar vintern från minnet, gamla bilder eller fantasi. Gillar min nya hobby och kommer att visa några av mina skapelser i fortsättningen. 

Tankar om vad jag ska göra med bloggen gick lite fram och tillbaka. Jag utforskade lite andra medier.
Skaffade mig ett konto på en av de andra sociala medier och konstaterar efter några månader att användning av den digitala/virtuella världen är konstigare och konstigare. Det känns att människor föredra skärmen och förlitar sig på allt som blinkar på de olika enheter. 
Allt ska gå fort och i mängder! Det ska vara myyyycket likes, kommentarer.... myyyycket aktiviteter i olika grupper och naturligtvis måååånga "vänner".... Ja, orden vän verkar ha lite olika betydelse, beroende på i vilket sammanhang det används. 

Respons, bekräftelse... det var väl det jag letade efter likt alla andra... ja, det blev då och då förvånande högt antal likes, även kommentarer. Det gav viss glädje, men jag saknar dialog. Jag saknar den fysiska kontakten och möjligheten att byta tankar och åsikter, diskutera, komma fram till något... utveckla... 

Det är en intressant erfarenhet... människor skickar till exempel inbjudningar att gilla de och deras aktiviteter... ja, ni läser rätt jag var bjuden att gilla en person från densamma personen... Först trodde jag att det måste vara min svenska och att jag inte förstår... Fick en del sexuella inbjudningar, några av mina bilder blev stulna och presenterades som egna. Upplevde politiska påtryckningar och fick inte smickrande förfrågningar... Dessutom blev störd av den ständig närvarande exhibitionismen och skryt. Det roligaste av allt var ändå en offert att köpa "äkta följare"!!! ??? 

Det var verkligen chockerande! Konstiga sexuella  förfrågningar kunde jag passera, men detta gjorde mig arg!, besviken, ledsen och irriterad. Vad är det för värld jag befinner mig i?
En del aktiviteter raderade jag omedelbart, en del får vara kvar, jag har rätt att "marknadsföra mig" med ;-)

Men på mitt sätt... 


Jag tror inte på antal och status kopplat till kvantitet och exhibitionism...

Bloggen fortsätter :-)


4 kommentarer:

 1. Väldigt fina bilder.. Sista med ansiktet är ju så kul, jag letar själv ansikten på saker när jag är ute... Sedan är bild nr 4 så fin, precis som jag gillar...
  ÄR du från Oskarshamn också? såg att du är vän med Hasse...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag är från västkusten. Jag hoppas att Hasse betrakta mig som vän :-)Det stämmer vi är vänner i cybern :-) Tusen tack för dina ord!

   Radera
 2. Känner samma för FB som du...men tycker ändå det är roligt att följa med o kolla på roliga videos och också hänga med på fågelgrupperna...men helst så bloggar jag...

  SvaraRadera