b

b

-

-

söndag 5 juli 2020

Makrofotoglädje är TILLBAKA!


Efter en kaos i väderleken, från outhärdlig värme via åska och regn till blåsandet kunde jag äntligen gå ut och leta efter några motiv under buskarna ;-)
Jag fick min makrofotoglädje tillbaka och trots mängder av fästingar och andra sommarplågor/elände kunde jag njuta av fotografering. Just nu känner jag igen det jag kände för många år sen när jag fick i handen min första Olympus kamera! Och med den ett makroobjektiv. Mitt gamla underbara 55 och lite annat smått. Men när DSRC era närmade sig till slut och det visade sig att Olympus satsar på något annat kände jag mig blåst....


Tappade lusten för fotografering för många år... Det blev några ryck mellan varven, hann till och med skaffa mig en fullformatare och andra objektiv, men känslan var borta... Blåst med gammal spegel...

Javisst det förekom några skott med den berömda makrotamron 90/2,8. Men jag saknade min Olympus. Cyberfoto hade rea på spegelfri E-M5 och jag tycke att det kan vara värt ett försök, särskilt att jag kunde använda mina andra objektiv med adapter. Även med den lilla kameran var känslan borta. Kameror hamnade på hyllan och verkade lite ledsamma, men det gick bara inte...

Tills idag!
Det klickte vid första ögonkastet!
Jag ska inte skryta om kameror och objektiv, men jag har en Olympus! Spegelfri, splitterny och alldeles alldeles underbar!
6 kommentarer:

 1. Ojj Halina!!Det var flotte bilder tatt med Olympus speilfritt!Trodde ikke man kom så nærme selv med marco på disse speilløse kameraene..

  Du vet Halina..Jeg også mistet lysten p åå ta bilder uten ett godt kamera og linser..Når man engang har kjent gleden ved å ta bilder med ett kamera man er fornøyd med(og objektiv)orker man ikke gå tilbake til ett mindre bra kamera uansett hva dem sier(jeg solgtee mitt utsyr noen år tilbake skulle kjøpe nytt med engang men det ble alldri noe av) Man trenger ikke dyre kamera sier man..Vel man får det man betaler for..Man skal spare for å kjøpe dyrt utstyr og det er ikke alltid det virker med dagens utgifter..Jeg selv har gått ned i syn på hva jeg skal anskaffe meg etter mangen mangen måneders tenkning og vurderinger..Jeg tenker å kjøpe nytt --ett kamera Nikon D 7500 og ett Laowa Venus objektiv 60 mmm..Ett noenlunde fornuftigt prisniva..Herregud jeg er jo bare en amatør!Kan ikke påta meg kjøp av dyre proff utstyr når man nesten ikke vet forskjell på instillinger iso og brennvidde hah hah Det var nydeligt å se dine bilder her.Så flott kan det bli med ett speiløst kamera Noe å tenke på!!.Inspirerende!Det er og godt å høre at andre også kan føle det slik som du beskriver..
  Jeg må da GRATULERE med nytt kamera og SUUUPERbra bilder Halina

  De må du blåse mer opp og få satt på veggen i stuen din :)

  Stor klem Anita

  SvaraRadera
 2. Super- nic więcej nie pasuje.

  SvaraRadera
 3. Är väl själv inte så förtjust i insekter eller ens bilder på dem. Men dina första skott är superba, ssk det andra. Makalöst! Bra att du känner inspirationen komma. En bra utrustning sporrar ofta.
  / Deerhunter

  SvaraRadera
 4. fantastic images Halina ! love the way you show this world

  SvaraRadera
 5. SÅ härligt att du "hittat tillbaka" och fått ny inspiration! Fantastiskt vackra bilder.
  Ibland tappar man bort inspirationen och fotoglädjen av olika anledningar men det är underbart när den kommer tillbaka. Det blir som en nytändning. Fortsätt så för du gör det jäkligt bra!! Så härligt att se dina fina bilder :)

  SvaraRadera